top of page

Albumdebut - helt alene

Ingeborg Dalheim har master i klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole, og er et kjent navn innen barokk- og samtidsscenen. Men hun begynte sine musikalske studier med folkemusikk, og folkesangen har vært med henne siden, som en «indre stemme» og et musikalsk ideal. På hennes debutalbum «For one / For none» samles disse to stemmene, kontrasterer og utfyller hverandre gjennom en drøy times musikalsk reise for solo stemme.

Ingeborg Dalheim og Therese Birkelund Ulvo i Rainbow Studio, Oslo

«Jeg har alltid tenkt sånn, at folkemusikken har så lett for å klinge organisk, det er en menneskelig, sårbar og levende dimensjon ved det som kommer så lett til meg. I samtidsmusikken må man liksom lete litt etter dette, og for meg ble nøkkelen å låne fra folkesangen. Jeg har kanskje alltid gjort det, men nå ville jeg vise frem denne prosessen.»

IMG_6166.jpg

Albumet inneholder musikk for solo stemme av John Cage, Morton Feldman, Giacinto Scelsi, Georges Aperghis og Lasse Thoresen, samt et utvalg norske folketoner. For one / For none finnes på digitale strømmetjenester fra 11.11.2022, og blir om kort tid tilgjengelig på vinyl og CD. Utgivelsen er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde. Innspillingen ble gjort i Rainbow Studio, Oslo, 6.-9. september 2021, og utgis av Nøktern Lyd AS v/Ivar Christian Johansen.

 

Produsent: Therese Birkelund Ulvo

Teknikere: Audun Borrmann og Martin Abrahamsen

Mastering: Audun Strype

Perkusjon; Sigrun Rogstad Gomnæs 

Akk Fader, la ditt ord din åndIngeborg Dalheim
00:00 / 01:01
SautrallIngeborg Dalheim
00:00 / 00:53
Aperghis: PUB2Ingeborg Dalheim
00:00 / 02:40

 Lytt til hele For one / For none her

bottom of page